Lynxillä on ollut "sivusto rakenteilla" -sivusto jo keväästä. Mukaan oli ilmaantunut puhelinnumero, joten soitin sinne.
Puhelu yhdistyi Hollantiin jossa ei suomea taidettu. Sen sijaan englantia osataan täällä ja siellä. Selvisi seuraavaa...
- Heillä on suomenkielinen sivusto työn alla.
- Aukeamisaika toivottavasti marraskuussa 2014.
- Minimisijoitus 3000 euroa.
- Jo nyt voi kirjautua asiakkaaksi.
- ... ja jos papereissa on kirjoitusvirheitä, ovat kiitollisia, jos siitä mainitsee.
Sain myös hinnaston. Minimisummat (jotka ovat minulle relevantteja kun puhutaan tonneista eikä kymppitonneista) ovat huokeampia kuin Nordnetillä ja huomattavasti huokeampia kuin muilla Suomessa toimivilla välittäjillä. Esimerkiksi:
- USA 5 dollaria
- Saksa, Ranska, Belgia, Hollanti, Espanja, Itävalta, Italia 5,80 euroa
- Kanada 5 sikäläistä dollaria
- Ruotsi 40 kruunua
- Britannia 10 puntaa
- Hong Kong 50 sikäläistä dollaria (eikä hajuakaan minkä arvoisia ne ovat)
- Mukana on myös muutama muu maa.
Nordnettiin verrattuna sijoittaminen Pohjois-Amerikkaan maksaa vain noin neljänneksen, ja Saksakin on merkittävästi halvempi. Lisäksi pörssejä on tarjolla huomattavasti enemmän. Suomi ei ole Lynxin listoilla.
Mitä tämä käytännössä merkitsee?
Ainakin itse siirryn tekemään Suomen rajat ylittävää kauppaa Lynxin kautta. Maksuton ETF-kuukausiosto pitää minut tosin edelleen kallellaan Nordnetin suuntaan.
Sen sijaan Nordnetille tämä asettaa paineita: välityshintojen ero on niin iso, että jo yhdellä ostoksella amerikan suuntaan säästää ainakin 10 euroa... On hankala kuvitella miten asiakasvirta ei lähde liikkeelle.
Meille piensijoittajille hintakilpailu tekee hyvää. Toisaalta koska en paljoa osakkeita osta, niin tämä ei ole minulle kovinkaan dramaattinen muutos.
Saattaa myös olla että koko sijoitusstrategiani menee kevyesti puntariin: suoria osakeostoja vastaan on tähän mennessä puhunut ennen kaikkea korkea välityshinta. Kun ei ole korkeaa välityshintaa, niin...
Saattaa myös olla että koko sijoitusstrategiani menee kevyesti puntariin: suoria osakeostoja vastaan on tähän mennessä puhunut ennen kaikkea korkea välityshinta. Kun ei ole korkeaa välityshintaa, niin...
Moi! Eikös Nordnetillä USA:han sijoittaminen maksa 15 eur minimissään? Vai ovatko hinnat nousseet? Olisi mielenkiintoista kuulla myös McDonalds sijoituksesta, sillä olen sitä itsekin miettinyt ostavani. Joka tapauksessa kiitos hyvästä blogista ja tsemppiä ja onnea tuleviin sijoituksiin!
VastaaPoistaJenkkiosakkeet ovat Nordnetillä tosiaan 15 euroa, muistin väärin. Kanada oli 20.
PoistaVoisin blogata erikseen MacDonaldsista, mutta älä odota mitään erityisen viiltävää analyysiä - halusin vain sen tunteen että omia hampurilaisiani popsin ja maksavat minulle vielä tästä...
Tuotakin katsoin. Minulle ongelma on tuo 10 dollaria kuussa. Se ei ole paljoa (verrattuna esimerkiksi Nordnettiin), mutta esimerkiksi tänä vuonna olen tehnyt muistaakseni kuusi ostoa Suomen rajojen ulkopuolelle...
VastaaPoistaEli nykyvoluumeillä tuo 120 euroa vuodessa on liikaa. Toki ostosmäärät muuttuisivat ja rahalla saisi enemmän, mutta silti...
Jos pysyn noin nykyisellä tasolla Lynxin puolella, niin ostokuluja kenties kymmenestä ostosta tulisi tuollainen 50 (jenkit alle vitosella ja Eurooppa päälle vitosella).
Ja vielä: 120 dollaria. Aikamonen sekavien lauseiden päivä on minulla meneillään.
VastaaPoistaTämähän on mielenkiintoinen tietoa. Erityisesti Britannia kiinnostaa verotussyistä (eivät käsittääkseni peri lainkaan lähdeveroa joten asuntovelalliselle maa on kannattavampi hajautuskohde kuin vaikkapa USA tai Ruotsi), vaikka palkkio onkin kohtuullisen korkea. Ja tietysti tuon kautta tulisi myös Jenkkiosakkeita jatkossa osteltua.
VastaaPoista1 Hong Kongin dollari on muuten noin 10 senttiä.
Jos olet jo tehnyt kuusi kauppaa, olet maksanut siis Nordnetille jo 90e eli käytännössä IB:n maksun. Samalla rahalla olisit tehnyt IB:n kautta yli 100 kauppaa...Kai tajusit, että tuo $10 sisältää kaikki kaupat siihen summaan asti? Se ei ole mikään lisämaksu, vaan ainoastaan minimiveloitus.
VastaaPoistaItselleni oleellista oli nimenomaan se, että kaupankäyntimäärät muuttuvat. Ostan osakkeita IB:n kautta viikottain. Tämä ei ikinä olisi ollut järkevää Nordnetin hinnoilla.
Ei siis kannata miettiä, onko järkeä olla IB:n asiakas, jos tekee kauppoja yhtä harvoin kuin Nordnetin kautta. Kannattaa miettiä, että 100e vuosimaksulla voi pieniä kauppoja tehdä pitkälle toista sataa samalla kulumäärällä kuin Nordnetissä tekisi 7 kauppaa!
(Kaupat alkaen n. 0.5e/kauppa, eli 97% halvempaa.)
Antaa aivan uudet mahdollisuudet hajauttaa ajallisesti ja eri yrityksiin. Ja tuo $10 maksu katoaa kun salkku on yli $100k.
Kiitos Kim Lindströmin & Co. ei tämäkään osakevälittäjä pääse helpolla Suomen markkinoille. Ilman hallintarekisterilakia en usko, että IB/Lynx tarjoavat Helsingin pörssiä valikoimiinsa. Kimin propaganda on uponnut päättäjiin. Kim on meille ilmoittanut, että Suomessa on hyvin alhaiset kulut välittäjillä, eikä mitään tarvetta alhaisemmille kuluille ole.
Ihan perusteltua IB:n kehumista useastakin suunnasta :)
VastaaPoistaTuo kokonaiskulu-juttu: Lynxin myötä saan tiputettua menot ehkä 50 euroon vuodessa nykyisen noin satasen sijaan. Sillä menen ainakin vähän matkaa.
Lainaa taas en ole sijoittamiseen ottanut, enkä aio ottaa. Kyseessä on myös marginaali joka turvaa kodin ja mökin jos tulee potkut, joten olen sen suhteen varovainen.
Mutta tosiaan, tällä hetkellä osakkeet ovat vain noin kolmannes sijoituksistani. Jos alan kallistumaan vahvemmin osakkeiden suuntaan (myönnettäköön: osinko-osakkeet kuiskuttelevat minulle iltaisin kun laitan silmät kiinni), niin IB nousee hyvin potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.
Marraskuu kohta ohi, onko tarkempaa tietoa aloituksesta?
VastaaPoista