UA-52254593-1

5.5.2015

Yksi rajapyykki on ylitetty - osingot yli viime vuoden

Viime viikolla ylittyi yksi rajapyykki. Osinkojen yhteenlaskettu summa ylitti viimevuotisen tason. Viime vuonna sain osinkoja ja muita passiivisia tuloja 490 euroa. Tämän vuoden saldo on jo nyt hieman päälle 540 euroa, eli viisikymppiä ollaan plussalla. Nämä ovat osinkoja ennen veroja.



Jos mennään ihan yritystasolle, lista on seuraavannäköinen. Summat euroina.
3M: 9,73
Bank of Montreal: 11,43
BHP Billinton : 12,08
Chevron: 10
Fortum : 130
Kone: 48
Konecranes: 26,25
McDonalds: 12,04
Microsoft: 4,42
Munich re: 116,25
Nokian renkaat: 78,3
S-konserni: 20
Ålandsbanken asuntorahasto: 63,47

Isossa roolissa osingoissa ovat Fortum, Munich re ja Nokian renkaat. Näistä kolmatta en viime keväänä omistanut, ja kahta edellämainittua ostin lisää vuoden mittaan. Ålandsbankenin asuntorahastokin liittyi osingonmaksajien joukkoon.

Osinkosumma noussee tänä vuonna vielä parillasadalla. Suomalaisista yrityksistä jäljellä ovat vielä Stora Enso ja Nokia. Ulkomailta, pääosin amerikanmaalta, on tulossa vielä aika montakin pientä erää osinkoja - kolme kvartaaliosinkoa kun on vielä jäljellä. Kokonaissumma lienee siis vuoden lopussa 700-800 euron välissä.

Miltäs nyt tuntuu?


No, kiitos kysymästä, kyllä lämmittää. Sijoituksistani noin 40 % on suoraan osakkeissa, joten toisella tapaa toimien osinkosumma lähentelisi tänä vuonna 1500 euroa. Vaikka osakkeiden arvo polkisi paikallaan, niin aika mukavista summista tässä puhutaan.

Lisäksi olen jo päässyt nauttimaan osinkojen korotuksista, ja sillä on aika merkittäväkin osinkosummaa kasvattava vaikutus.

Matemaattisesti katsottuna sijoittamisen “riski” pienenee koko ajan. Sijoitukseni ovat kaikkineen yli 20 % plussalla suhteessa ostohintaan, ja muutaman prosentin verran on jo tullut osinkoja. Eli teoriassa 25 % kurssinotkahduksellakin olisin vielä kuivin jaloin, jos vertailukohdaksi ottaa sen, että olisi makuuttanut rahaa matalakorkoisella tilillä tai tyynyn alla.

7 kommenttia:

  1. Montako prosenttia meni ennakonpidätystä MUV2 osakkeen osingosta?

    VastaaPoista
  2. Osinko 116,25 euroa, ennakkopidätys 29,06 euroa ja lisäksi käsittääkseni Saksan "solidaarisuusvero" 1,60 euroa. Yhteensä siis 26,37 %, noin pikaisesti laskettuna.

    VastaaPoista
  3. Jees saman otti Interactive Brokers minulta. Aiotko hakea rahoja takaisin saksalta? http://www.nordnetblogi.fi/saksalaiset-lahdeverot-takaisin-parempi-mieli-johdatus-lomakkeisiin-2/08/01/2013/

    VastaaPoista
  4. Tuo on ollut mnulla selvitetävien listalla, mutta kyllä vastaus on kyllä. Jo viime vuodelta saisin jotain kympin takaisin, ja tältä vuodelta vähän enemmän...

    Tämä osin jo periaatteellisista syistä, ja osin koska jos tuon katsoo vuosikymmenien perspektiivillä niin tuohon on iso summa jo nykyisillä osakemäärillä.

    Olen joskus kauan sitten lukenyt tuon blogin, mutta kiitos vaan linkistä. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin voi odotella neljänteen kalenterivuoteen asti? Eli jos esim. odottelen viime vuoden verotuksen valmistumista, niin voin kerralla hakea vuosia 2013 ja 2014 ja sitten ensi kerran taas parin vuoden kuluttua.

    VastaaPoista
  5. Hieno kasvu. Loppuvuonna tuo käppyrä näyttää todella hienolta.

    VastaaPoista
  6. Hei, maksoit siis MUV2:sta reilut 26% osingoista veroa. Tuleeko lisäksi maksettavaa Suomen verottajalle tuon päälle? Ja paljonko tuosta 26,37%:sta saa takaisin, jos hakee palautusta? Kiitos, jos tietävämmät ehditte vastaamaan. t. Mikko

    VastaaPoista
  7. Käsittääkseni Suomikin tuota verottaa, ja voin pyytää palautusta Saksan veroviranomaisilta.

    Tämä on minulle vielä uusi asia, joten en osaa tarkemmin sanoa. Raportoin tässä blogissa siitä, miten tuo asiointi Saksan suuntaan sujuu. Mutta varmaan vasta ensi talvena.

    VastaaPoista