UA-52254593-1

16.8.2015

Runsas vuosi kävijätilastoja: tasaista nousua, päälle 3000 käyntiä kuussa

Aloitin herkuille person bloggaamisen vuosi sitten keväällä. Meni jokunen kuukausi ennen kuin sain kytkettyä sivustoon Google Analyticsin. Periaatteessa tarjolla olisi myös Bloggerin tilastointi, mutta käytän mieluummin Analyticsiä. Vuoden 2014 heinäkuun alusta tarjolla on tarkempia kävijätilastoja.

Pieni paljastus verhon takaa. Tunnen vastin hyvin analytiikan ja tilastopuolen, sivuaa töitäni. Google Analytics on hyvä ja maksuton seurantasysteemi, joten sitä kannattaa käyttää tämänkaltaisissa pikkuprojekteissa.

Bloggerin tilastot näyttävät johdonmukaisesti vajaan kolmanneksen korkeampia lukuja, mikä on hieman kummallista, koska Google nyt sattuu omistamaan kummankin palvelun. Olettaisin että ero on siinä, että bloggerin seuranta laskee käynneiksi myös hakukoneiden indeksoinnit.  Itse käytän siis tilastoinnissa Google Analyticsiä.

Paljonko kävijöitä on kuussa?


Mutta itse asiaan. Tämän blogin käyntimäärät hyppäsivät nopeammin kuin arvelinkaan yli 1000 kuukausikäynnin tasolle. Jo tämän vuoden alussa 3000 kuukausikävijän määrä rikkoutui. Sen jälkeen käyntimäärä on sahannut 2000-3000 välillä.

Kuukausikäyntien ennätys tuli tässä heinäkuussa, varmaankin koska Nordnet retwiittasi yhden twiittini.


Kun tarkastelee bloggauksieni määrää, huomaa, että eipä käynneillä ja tekstien määrillä ole juurikaan tekemistä keskenään. Kyllä tuossa näyttää lievä yhteys olevan, muttei kovinkaan vahva sellainen.

Mistä kävijät tulevat?

Luvut ovat muuten prosentteja. Haku heittää eniten kävijöitä sivuille. Sijalla kaksi on sosiaalinen media ja sijalla kolme suorat saapumiset. Veikkaan että tässä ovat mukana myös omani, en oikein jaksa uskoa että noin moni olisi pistänyt blogin kirjainmerkkeihin.


Neljäntenä - muttei vähäisimpänä - ovat linkitykset. Nämä luvut ovat prosentteja kaikista linkin kautta saapumisista, ei kaikista saapumisista.

 Kun näitä tarkastelee tarkemmin, ykkösenä on vanha kunnon ja kuopattu blogilista. Muilla sijoilla ovatkin sitten kollegabloggaajat, kiitos vaan.

Mitä luetaan?


Jos jättää tarkastelusta pois etusivun ja portfolion jne., suosituimpien sivujen lista näyttää seuraavalta. Suluissa on käyntimäärä sivulla vuoden aikana,
  1.  Vertailussa Suomessa myytävät osakeindeksirahastot: 2,583
  2.  Ryhdyin ETF-kuukausisäästäjäksi: 2,025
  3.  Uusi välittäjä tulossa: Lynx aloittaa Suomessa ehkä marraskuussa: 1,356
  4.  Ovatko asuntorahastot järkevä sijoituskohde?: 1,266
  5.  Ensimmäinen merkintäni Nordnetin superrahastoon: 538
  6.  Tulossa isompi hankinta: HCP Quant: 520
  7.  Vertailussa Suomessa myytävät osakeindeksirahastot: 483
  8.  Miten toimin kun pörssikurssit romahtavat: en tee juuri mitään: 399
  9.  Tavoitteet vuodelle 2015: 357
  10.  Miten hyötyä Nordnetin kampanjoista?: 310
  11.  Miten sijoittaa lapsen varallisuus? : 288
  12.  Ryhdyin ETF-kuukausisäästäjäksi : 278
  13.  Ostin lisää Nokian renkaita: 260
  14.  Mitä välittäjiä käytän sijoittaessani?: 249
  15.  Askelia uusiin bloggaussuuntiin: Miten säästää jotta voi sijoittaa?: 242
Mitä tästä voisi päätellä? No ilmeistä on, että kärkipään miehittävät indeksirahastoja ja yleensäkin matalakuluista sijoittamista käsittelevät tekstit

Toisen ryhmän muodostavat voisiko sanoa sijoitusideologiaani koskevat tekstit: mitä tavoittelen, miten sijoitan lapsen varallisuutta, mitkä ovat tavoitteeni alkavalle vuodelle...

Hädintuskin edes viidentoista kärkeen pääsee kolmas tekstiluokka, yksittäiset osakevalinnat. Ymmärrän tämän hyvin, en kirjoita kovinkaan kummoisia osakeanalyysejä, kirjoitan vain lyhyesti omat valintani ja tuntemukseni, ja mahdollisuuden mukaan linkitän muiden tekemään taustatyöhön. Käytännössä tämän blogin "osakeanalyyseistä" ei löydä uutta tai oivaltavaa yksittäisiä osakkeita käsittelevää sisältöä, mitä Google ei muutoinkin tarjoaisi.

Yllämainittu lista ei erityisemmin yllättänyt, olen silmäillyt tilastoja myös vuoden mittaan. Mutta yllätyin kyllä miten vahvasti indeksisijoittamista koskevat tekstit dominoivat listaa.

Kannattaa tosin huomioida kaksi asiaa:
  • Tekstit näkyvät etusivulla kokonaisina, eli moni ei varmaan klikkaa varsinaista sivua lainkaan. Noin 30 % luetuista sivuista on etusivun lukemista. Toisaalta tämä “bonus” jakautunee kaikkien tekstien kesken, joten sillä ei ole vaikutusta sijoituksiin. Vain määrin.
  • Vanhemmilla teksteillä on etumatkaa. Jos jokin bloggaus julkaistiin elokuussa 2014, Google on jo vuoden tarjonnut sitä osumissaan. Heinäkuista tekstiä muutaman viikon.


 Tästä eteenpäin?


Jatkan bloggausta samaan malliin kuin tähänkin asti. Kävijämäärät näyttävät nousevan pikku hiljaa. Tämän selittänee osin se, että Twitterissä on enemmän seuraajia ja pikku hiljaa sitä tulee lisätyksi yhdeksi RSS-syötteisiin.

Pääsyy lienee kuitenkin ilmeisin: kun tekstejä on enemmän, haku tarjoaa sivustoa useammin. Ja kun haku tarjoaa, osa klikkaa.

9 kommenttia:

  1. Itsekin juuri pohdiskelin näitä samoja asioita sattumalta samana päivänä kuin sinä, sen kunniaksi että puoli miljoonaa käyntiä tuli täyteen. Tämä tosin bloggerin omassa tilastoinnissa, joka siis eroaa tuosta analyticsista varmaan juuri mainitsemasi asian takia.

    Itse en analyticsia ole ottanut käyttöön, sillä en ole osannut nähdä sille vastaavia hyötyjä. Pitää ehkä harkita uudestaan. Sama juttu Twitterin kanssa, olen liian laiska (kuten nimi kertoo) olemaan siellä aktiivinen. Blogi on ollut enemmän sellainen mahdollisimman vähän aktiivisuutta vaativa juttu, johon kirjoitan aina silloin kun jotain asiaa syntyy.

    Omat suosituimmat tekstit liityvät samankaltaisiin teemoihin kuin sinulla. Eli ajankohtaisia asioita piensijoittajan näkökulmasta.

    VastaaPoista
  2. Minä tykkään herkuista, joku on laiska :)

    Tuon Google Analyticsin suhteen isoin homma on "avata tili" Analyticsin puolelle (hetken homma, jos on Google-tili esim. Gmailin kautta). Sitten tuo tili tarvitsee kytkeä bloggeriin. Tuosta löytyy aika runsaasti ohjeita, tässä yksi ihan hyvä: http://www.wikihow.com/Add-Google-Analytics-to-Blogger

    Eipä Analyticsiä tarvitse, jos ei halua tarkempaa tietoa. Vaan kyllä se silti kannattaa, sillä aina voi tulla katumapäälle ja sitten vaan ei ole muutamaa vuotta tarkempaa tietoa tarjolla.

    Olettaisin Laiska sijoittaja että blogisi on muuten suomalaisten sijoitusblogien kärkipäässä, siis kävijämäärin mitattuna. Ainakin minulle tulee eniten linkitettyä liikennettä sinun sivujesi kautta. Tietty sillä linkitetäänkö sivuilleni sekä nostojen sijainnilla on vaikutusta. Mutta jos on kärkipäässä, niin on kärkipäässä.

    VastaaPoista
  3. Moi, näköjään vanha sivuni viisikymppisenä eläkkeelle loistaa tuolla listalla, hieno juttu =)

    Oliko tuo keskimäärin 2-3000 kävijää sivullasi kuussa laskettu analytics kohdasta istunnot vai käyttäjät?

    VastaaPoista
  4. Tuolla on kuva mukana joissa ovat sekä istunnot että käyttäjät. Tuossa blogissa puhuin käynneistä. Eli käynnit pyörivät parhaillaan päälle kolmessatuhannessa, eri kävijät päälle kahdessatuhannessa.

    VastaaPoista
  5. Näinhän se olikin, hyviä lukemia!

    VastaaPoista
  6. "Bloggerin tilastot näyttävät johdonmukaisesti vajaan kolmanneksen korkeampia lukuja" Bloggerin sivustossa taitaa näkyä sivulataukset, kun taas Analyticsissä istunnot. Osa käyttäjistä tekee istunnon aikana useamman sivulatauksen, mikä selittää eron.

    VastaaPoista
  7. Voi muuten olla totta, hyvä huomio. Itse olen ajatellut että kyse ei voi olla sivujen katselusta koska se on niin lähellä käyntimäärää. Yleensä sivuja katsotaan 2 tai 3 yhden session aikana, eli pitäisi olla ainakin tuplat.

    Vaan ehkä olen tehnyt virheoletuksen: voihan se olla, että sijoituspuolella ollaan aika hanakoita lukemaan vain yksi juttu kerrallaan.

    VastaaPoista
  8. Hienoa, että oma bloginikin on syöttänyt liikennettä ihan mukavasti. Kanssabloggaajien oppeihin on hauska tutustua ja lukemalla saa aina hyviä virikkeitä. Tervetuloa vastavuoroisesti tutustumaan minunkin kirjoituksiini.

    VastaaPoista
  9. On sinunkin blogiasi tullut seurattua, Feedlyn kautta seurannassa ovat käytännössä ihan kaikki suomalaiset sijoitusblogit mitä on vastaan tullut.

    Olen vaan vähän huono kommentoimaan. Jotenkin sitä ajattelee että tulisi olla jotain oivaltavaa ajatustakin mukana. Ja sellaisia on vain harvoin :)

    VastaaPoista