UA-52254593-1

9.4.2016

Neljännesvuosikatsaus 4/2016: taas miinuksella, muttei hirveän pahasti

Uusi vuosineljännes, uusi vuosineljännesraportti. Käyn nyt läpi viime viikonvaihteen tilanteen. Sittemmin olen myynyt ja siirrellyt ahkerasti varallisuutta, kiitos muuttuneen elämäntilanteen. Mutta nyt siitä viis, ja nopeasti ja tehokkaasti neljännesvuosikatsauksen kimppuun.



Ensinnä kuva joka osoittaa viimeisen kolmen kuukauden tilannetta, mikä on omaisuuden arvo ja mitkä ovat uudet sijoitukset. Onnistuin “rikkomaan” Google Driven, sillä tämä kuva ei näytä negatiivisia lukuja. Tässä vuosineljänneksessä vedin sijoituksia pois 613 euron edestä (oikeasti lisäsin jonkin verran ja otin pois enemmän). Tämä huomoioidenkin varallisuuden arvo tippui 2210 euroa, ollen nyt ihan hitusen päälle 50 000 euroa.



Edellinen ilmenee paremmin tästä kuvasta. Otsikoita en saanut mukaan, mutta jokainen palkkipari osoittaa paljonko olen sijoittanut lisää kyseisen vuosineljänneksen aikana, ja paljonko omaisuuden arvo on muuttunut. Tässä on kahdeksan vuosineljännestä, eli kahden vuoden tarkastelut.

Kun kovasti puhutaan pörssikurssien laskusta ja mahdollisesta romahduksesta, niin ainakin minulla viimeinen vuosi on jo ollut miinusmerkkistä. Eli jonkinmoisessa suvantovaiheessa tässä ollaan jo oltu, jos nyt ei kuitenkaan romahduksessa. Tuota tilannetta lieventää se, että alkuvuonna 2015 nousu oli sen verran kovaa, että vaikka alas on tultu, niin osin vain tuota hyppäystä lieventäen.


Lopuksi olennaisin kuva: sijoittamani eurot, ja omaisuuden arvo. Nuo kaksi palkkia lähestyvät toisiaan. Eli voitolla ollaan, mutta koko ajan vähemmän. Tämä asia pohditutti minua sen verran paljon, että tein vielä yhden kuva. Seuraavassa kuviossa näkyy vain voiton määrä, ilman muita lukuja.



Tuosta kuvasta voi päätellä, että toissavuosi oli kasvun aikaa, ja viimeinen vuosi on ollut kolme kertaa neljästä miinuksella. Tätä vielä korostaa se, että osingot siirtyvät suoraan sijoitustileille, siis osaksi sijoitusvarallisuutta. Esimerkiksi viime vuonna sain verojen jälkeen ehkä 800 euroa osinkoja, joka loiventaa miinusmerkkisyyttä.

Summa summarum

Sieluani keventää se, että voitolla ollaan, ja osinkoja pukkaa. Saisi sitä plussaa olla enemmänkin, mutta elämässä ei pidä olla ahne. Lisäksi tämä on toinen vuosineljännes koskaan, jolloin sijoitusvarallisuuteni arvo on yli 50 000 euroa.

Tilanteeseen on tullut jo muutos. Viitisen tonnia on lähtenyt sijoitustileiltä autuaammille (tuoton)metsästysmaille, mutta tähän palaan tulevissa bloggauksissa.

5 kommenttia:

  1. Hei, onkohan kukaan tehnyt blogiohjeistusta siitä, miten tällaisia osavuosikatsauksia tehdään? Olisi mukavaa laskea itsllekin lukuja ja tehdä käppyröitä, mutta pelottaa julkaista mitään, jos luvut ovatkin vääriä.
    Hyvältä vaikuttaa osakesalkkusi kehitys ja jäi kiinnostamaan tuo lopussa mainitsemasi uusi sijoitus :)

    T: Ananas
    Yksinhuoltajan selviytymisopas

    VastaaPoista
  2. Kun yrittää olla liian vitsikäs, tulee helposti väärinymmärretyksi.

    "Uusi sijoitukseni", eli että osa sijoituksista lähti autuaammille tuotonmetsästysmaille, viittasi tässä kohden ihan muihin asioihin.

    Avioero tuli, ja osituksessa maksoin hieman puolisolle. Tätä kuittaisin osin myymällä hieman rahastoja. Kuulet tuosta kyllä tarkemmin, mutta ei sitä voi uudeksi sijoituksi laskea. :)

    VastaaPoista
  3. Tuohon toiseen asiaan, eli osavuosikatsauksiin. Itse olen lähinnä katsonut mallia muilta ja tehnyt omia viritelmiäni. Olennaisinta on seurata samalla tavalla muutosta.

    On tuossa mallissa riskinsä. Esimerkiksi rahaliikennettä tarvitsee seurata. Jos kirjaa puutteellisesti montako euroa on sijoittanut, niin tuotto voi näyttäytyä epärealistisen suurena.

    Voisin kyllä joskus avata konkreettisesti millaisten metodien avulla itse seuraan varallisuutta ja sen muutosta.

    VastaaPoista
  4. Voi ei, anteeksi :( Minä ajattelin heti, että olet esim. ostanut sijoitusasunnon tai keksinyt jonkin mukavan bisneksen. Olen kovasti pahoillani. <3

    T: Ananas

    VastaaPoista
  5. Myönnettäköön, olisin minä mieluummin noilla euroilla ostanut sijoitusasunnon :)

    Elämässä sattuu ja tapahtuu. Sijoitusvarallisuutta olen kerännyt suojaamaan muuta elämää, ja nyt sellainen kymmenesosa siitä on päässyt töihin.

    Sen verran olen jo laskenut, että tulen luultavasti vaurastumaan nopeammin avioeron jälkeisessä ajassa. Minä kun olen tienannut ihan kohtalaisesti ja puoliso vähän. Pääosin siis minun tuloillani on maksettu lainoja, mutta ne ovat olleet yhteisiä.

    Eli vaikka sijoitustahti voi hiljentyä, vaurastumistahti saattaa jopa kiihtyä. Mutta tämän suhteen olen viisaampi joskus puolen vuoden tai vuoden kuluttua.

    VastaaPoista