UA-52254593-1

1.10.2016

Blogin kävijäanalyysiä: syyskuu oli ennätyskuukausi

Tämä blogi teki kävijäennätyksensä viime kuussa. Veikkaan että muutama muukin kollegabloggari teki omat ennätyksensä, sillä kuun puolillaväein ihan valtamediassakin keskusteltiin sijoittamisesta. Etenkin indeksirahastoista tuli googlen kautta lukemaan runsaasti porukkaa.

Aaasinsiltana saman tien katsaus sivuston kävijäanalytiikkaan.


Ensinnä kuvista olennaisin. Ohessa ovat statistiikat runsaan kahden vuoden ajalta. Aloitin bloggauksen jo keväällä 2014, mutta analytiikan tajusin laittaa kiinni sivustoon vasta kesällä. 

Sininen pylväs näyttää käyntejä ja punainen yksittäisiä kävijöitä. Osa siis käy vain kerran kuussa, osa muutaman kerran. Periaatteessa jo vajaan parin vuoden ajan käyntien määrä on pyörinyt 2000-4000 välissä. Kolmena kuukautena käyntejä on ollut enemmän kuin tuo 4000, ja viime kuussa oli siis lähes 6000 käyntiä. 

Trendilinjaa en lähtenyt kun suunta on melko selkeä. Tasaista kasvua. Asiaa selittää osaltaan seuraava kuva.


Päälle 40 % tulee haun kautta. Ja koska tekstejä on pikku hiljaa enemmän, voinee olettaa, että googlekin löytää mielekkäitä osumia aiempaa enemmän.

Sosiaalisen median rooli on yllättävän iso - Twitterillä on merkitystä. Ja tietty muutkin kuin allekirjoittaneen tili tänne voivat ohjata. Mutta silti, neljännes somesta. Twitter-seuraajien määrä on noussut jo päälle pariinsataan, ja jokunen intoutuu joskus myös retwiittaamaan. Veikkaan että tuolla on jo merkitystä.

Suoran osuus on myös aika isohko, 22 %, suurempi kuin muissa sivustoissa joissa olen mukana. Linkitysten kautta saapuu vajaa 10 % kuussa. Avaan sitä seuraavaksi. Huomatkaa että alla on kyse kappalemääristä, yllä prosenteista. Eivät siis täsmää.


t.co ei ole sivusto lainkaan, joten otin analytiikasta mukaan top 11, eli top kympin. Laiska sijoittaja, Osinkokuningas sekä Rahalla vapaaksi muodostavat muista erottuvan mitalikolmikon. Listalta löytyy myös monia muita mielestäni aika samansuuntaisia blogeja kuin allekirjoittaneella, joita itsekin seuraan.

Tämä lienee myös suuntaa-antavaa suhteessa muiden blogien lukijamääriin. Tosin kannattaa muistaa kaksi asiaa
  1. Kaikki blogit eivät nosta esille muita blogeja, tai juuri tätä blogia.
  2. Muiden bloginostojen sijainti ja näkyvyys vaihtelevat eri sivustoilla. Jos on kätevästi linkkejä tyrkyllä, voi olla, että niitä klikataan useammin.


Lopuksi vielä graafi siitä montako blogitekstiä olen julkaissut kuussa. Tahti on melko tasaisen oloinen, sanoisin, tuollaista minimissään kolmea kuussa poislukien jokuset hiljaiset kuukaudet. Kun olen intoutunut, tekstejä on tullut enimmillään seitsemän kuussa. Aika paljon.

Sinällään sekä sijoittamiskuvioini että bloggauskuvioni ovat jo melko "seestyneitä". Jos ehdin sijoittamaan enemmän, on jotain mistä kirjoittaa, ja tulen kirjoittaneeksi enemmän. Jos on aika kortilla, niin se on kortilla niin sijoittamisen kuin kirjoittamisen suhteen.

Enköhän nyt vuosikymmenen, kaksi jatka tähän malliin. Katsoo sitten asiaa uusiksi tuossa 2030-luvulla.

14 kommenttia:

  1. Sulle tulee tosi paljon lukijoita haun kautta. Mun lukijoista suurin osa taitaa tulla Osinkokuninkaan blogin kautta :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa että blogini kautta tulee lukijoita sinulle :)

    Omat statistiikkani näyttävät samanlaiselta siinä mielessä, että lukijat tulevat ylivoimaisesti useinmiten hakukoneen kautta. Monesti hakusanana on blogin nimi, välillä jotain muuta.

    VastaaPoista
  3. Mielestäni tuollainen runsas 40 % saapuu haun kautta on aika vähän, verrattuna muutamiin muihin sivustoihin joiden statistiikkaa tiedän.

    Jo vuosia sitten vertaiin indeksirahastoja ja pohdin miten sijoittaa lapsen varallisuutta. Nuo tuovat tasaiseen tahtiin kävijöitä haun kautta.

    Missä luokissa muuten teidän kollegabloggareiden kävijämäärät pyörivät? Puhutaanko samoista luvuista, vai tyyliin moninkertaisista?

    VastaaPoista
  4. Blogissani sivun katselut per kk 15000-20000 välissä viimeisen vuoden aikana. ETF:ät, Orava, ja superrahastot näyttävät kiinnostavan.

    VastaaPoista
  5. Kävin ihan vilkaisemassa. Minulla on sivujen katselua sellaisen 5000-8000 kerran välissä kuukaudessa.

    Tähän voi vaikuttaa se, että koko bloggaukset näkyvät etusivulla. Jos etusivu olisi "vain teaseri", niin yksittäisiä sivulukemisia on enemmän. Aika monissa blogeissa on etusivulla sama logiikka.

    Itse priorisoin tästä syystä etenkin erillisiä käyntejä, se on mielestäni paras suunnannäyttäjä.

    VastaaPoista
  6. Osinkokuninkaan blogi tuntuu olevan melko suosittu. Sieltä tulee omaan blogiinkin heti Googlen jälkeen toiseksi eniten lukijoita.

    Sivujen katseluja tuoreella blogilla näyttää olevan haarukassa 3700-4700 per kuukausi.

    VastaaPoista
  7. Terve
    Yksi huomio Analyticsin liikenteenlähteistä.

    Jos joku lukija on tullut alun perin sivullesi hakukoneen kautta ja sama lukija palaa suoraan useamman kerran samalla selaimella keksejä tyhjentämättä, näkyy hän kaikilla vierailulla hakukoneen kautta tulleena.

    Toisin sanoen todellisuudessa osa suoraan tulevasta liikenteestä näkyy esim. Googlesta tulleena liikenteenä.

    Toinen huomio, t.co on Twitteristä tulevaa liikennettä. Tämän toki saatoitkin jo tietää.

    Itsekin olen huomannut, että Twitterin rooli on suuri etenkin talousblogeissa, mikä on luonnollista.

    VastaaPoista
  8. Kiitos maininnasta :) Itselleni blogroll on sivuni tärkein ominaisuus ja käytänkin sitä muiden blogien seuraamiseen. Yritän pitää siinä vain blogeja joita on päivitetty alle 4 kk sitten, sillä pidän tuoreesta lukemisesta eikä bloggrollia kannata pidentää päivittämättömillä blogeilla.

    Voisin itsekin tehdä samanmoisen postauksen ja sanoa vain teaserina että on minullakin hiukan kävijämäärät noussut pohatta, lapselle säästämis ja indeksisijoittamistrendien tahdissa. Sellainen juttu tuli mieleen että montako prosenttia kävijöistäsi tulee Suomesta? Huomasin että minulla oli vielä pari vuotta sitten aika paljon liikennettä ulkomailta, esim jenkeistä. Sitten aloin lueskelemaan analytiikka boteista jotka luovat feikkiliikennettä tarkoituksenaan saada sivuston omistajaa menemään heidän mainossivuilleen. Googlailin vähän ja sain laitettua filttereitä jotka estävät aika hyvin tällaisen ei halutun toiminnan. Huomasin myös samalla että otettuani uudet asetukset käyttöön sain nostettua aika paljonkin Suomalaisten kävijöiden prosentuaalista osuutta kun tuo epäaito liikenne hävisi. Oletko itse havainnut samanlaista ilmiötä analytiikassasi? Esim paljon viittauksia jostain oudosta osoitteesta.

    VastaaPoista
  9. Osinkokuningas, tuohon bottiliikenteeseen liittyen. Kannattaa ehdottomasti laittaa Analyticsin näkymän asetuksista bottien filteröinti päälle.

    Tarkoitan siis tätä:
    Bot Filtering
    Exclude all hits from known bots and spiders

    Filttereitäkin kannattaa käyttää, jos tuon asetuksen jälkeen jää ongelmia jäljelle. Filtterien ongelma on kuitenkin se, että niiden ajan tasalla pitäminen on hankalaa.

    VastaaPoista
  10. Piensijoittaja, juu minulla on siis myös tuo asetus päällä filtteröinnin lisäksi. Unohdin vain mainita siitä asiasta =) Mielestäni tässä artikkelissa oli aika hyviä neuvoja analyticsin konfigurointiin: https://www.ohow.co/ultimate-guide-to-removing-irrelevant-traffic-in-google-analytics/

    VastaaPoista
  11. Hei, voisiko joku vastata tyhmään (tai laiskaan) kysymykseeni. Mitä tuo Analytics-härpäke tarvitsee, jotta se toimisi? Eli kirjauduin Analyticsiin, lisäsin sen tarjoaman koodinkin sivulle mutta en noin äkkiseltään huomannut, miksi se ei vaikuttanut mihinkään? Siis kävijöitä näyttää olevan koko ajan nolla, vaikka Analytics hetkelisesti liikennettä tunnistaakin.

    Eli mikä olisi yksinkertaisin tapa saada tuo Analytics toimimaan yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla blogin liikenteen seurannassa. "Bot Filtering" ynnä muut säädöt lienevät helppoja juttuja sitten kun tuo Analytics ylipäätään tekee jotain...

    Tähän mennesä olen saanut selville suuntaa antavia lukuja kävijöistä Bloggerin tilastokohdan avulla, mutta parempihan se olisi tarkkaakin tietoa ja kuvaajia seurata...

    VastaaPoista
  12. No, oikeastaan löysin piensijoittaja.net -sivustolta niin hyvän ohjeen aiheeseen, että paremmasta ei väliä. Siis luultavasti tuo ylempänä anelemani ohjeistus tuli sillä hoidettua, ja jopa tämä laiska yläkoulussa opettamiseen kaikki voimansa tuhlannut bloggari otti onkeensa.

    (Hyviä sivustoja piensijoittajille näköjään on aika runsaasti. Pitää alkaa seurata paremmin...)

    VastaaPoista
  13. Yläkoulunope: Aika hyvin olet ehtinyt käydä keskustelun itsesi kanssa :)

    Tosiaan, esimerkiksi Piensijoittajalla on asiasta hyvät ohjeet. Käytännössä vakioblogipalveluissa on useimmiten gadgetti, samoin useimmissa julkaisujärjestelmissä, ja se vaan aktiiviseksi ja koodit kohdalleen. Loppu hoituu itsekseen.

    VastaaPoista