Laitan ostokset ihan vain yhteen listaan. En nyt osakemääriä ynnäile ettei mene lista lukukelvottomaksi, mutta ne ovat luokkaa 150 euron kertaostoksen tienoilla. Eli alla oleva lista ei merkitse kuin päälle 2000 euron sijoituksia. Valuutat suluissa, jos eivät ole euroja.
- BTB Real Estate Invest 4,55 (CAD).
- Cityconia hintoihin 2,19 sekä 2,15 (€).
- Omega Healtcare REITtiä hintoihin 33,47; 32,14; 31,49 sekä 31,14.
- Targettia toinen pieni erä hintaan 68.
- Vanguart REITtiä kaksi ostoa, hintoihin 83,09 sekä 81,43.
- Vanguard REIT internationalia hintoihin 53,99 ja 52,91.
- Weyerhauseria kaksi ostoa, hintoihin 30,87 ja 30,25.
- W.P. Carey REITtiä hintoihin 62 sekä 60,76.
Painopiste on vahvasti kiinteistöjen suunnassa. REIT-suunta on selvästi menossa kohden pientä tai isompaa aallonpohjaa, kenties Yhdysvaltojen keskuspankin koronnostojen pelossa. Minulle tämä sopii, myin pari kuukautta sitten noin samoja yrityksiä pois, mitä nyt ostan laskevaan kurssiin pala palata takaisin.
Erikseen poimin nyt mukaan kaksi sijoitusta jotka ovat minulle uusia.
Citycon on ollut allekirjoittaneen listalla jo vuoden, pari. Monissa osakkeissa ongelma on ollut, etten ole osannut sanoa millä hinnalla aloittaisi ostot. Noh, nyt siitä ei tarvitse kovinkaan paljoa murehtia, kun osaa lisää jos kurssit tippuvat. Niinpä on “päässyt alkuun” esimerkiksi Cityconin kanssa.
Citycon sijoittaa kauppakeskuksiin pohjoismaissa ja Baltiassa. Kiinteistö-omistukseni ovat oikeastaan ihan kaikkea muuta kuin kauppakeskuksia, joten sarja täydentyy. Osakkeen kurssi on ihan kohtuullisella tasolla, p/e-luku on 12 tienoilla ja vakavaraisuus hyvä.
Bonuksena, näin espoolaisena, Citycon investoi moniin kauppakeskuksiin joissa tulee itsekin käytyä. Heh heh.
Toinen uusi hankinta on kanadalainen REITti BTB Real Estate Invest. Tämä tuli vastaan ihan yleisten googlailujen seurauksena, päätin katsella mitä kanadan REIT-suunnassa on tarjolla, tuo BTB nousi listalle.
BTB tarkoittaa toimisto, kauppa ja teollisuustiloja. 72 semmoista, etenkin itäisessä Kanadassa. Tässäkin suunta jota minulla ei portfoliossa ole. Tasaista kasvua. Osinko on kohtalainen, ja se leikkautui puolella viitisen vuotta sitten. Bonuksena BTB maksaa kuukausittaista osinkoa, joka on minulle uusi kokemus elämässä.
Minulle varmaan pikkuostosten teko en onnistuisi. Olen niin hidas ostamaan osakkeita. Viime kaupoissa kesti viikon ennen kuin rohkaistuin tekemään tarjouksen joka meni läpi. Jos tekisin pikkuostoksia niin aikani menisi kurssien seuraamiseen kokonaan tai sitten pitäisi tehdä joku ohjelma joka ostaa. Mutta kaippa minäkin voisin oppia.
VastaaPoistaMitä Nordea veloittaa per osto? Entä kun ostaa euro alueen ulkopuolisilta markkinoilta? Kiitos mielenkiintoisesta blogista! :)
VastaaPoistaSullahan on kunnon ostosvimma :D
VastaaPoistaPahoittelut viiveestä vastaamisessa. Olen ollut maailmalla. En sentään treffeillä, tuttavuus Uusi tuttavuus numero komen kanssa koki valitettavasti valitettavan kohtalon.
VastaaPoistaMutta asiaan, vastaan kerralla kaikkiin.
Nordean minimivälitysmaksu on prosentti sijoitettavista summasta, kahdeksaan euroon asti. Toisin sanoin 150 euron osto, 1,5 euroa välityspalkkioita.
Ostaminen ei ole kovinkaan hankalaa. Minulla on Googlen pilvipalveluja taulukko jossa on firman nimi, nykykurssi, aloitushintani jolla olen valmis tekemään ensimmäisen oston, ja sitten ihan matemaattisesti laskien hinnat aina kahden prosentin kurssilaskun jälkeen. Seuraavaksi teen toimeksiantoja tuon taulukon mukaan, ja ne sitten osuvat kohdalleen omia aikojaan. Tarkistan ajoittain tilanteen, ja jos jokin osto toteutuu, teen uusia toimeksiantoja alemmilla hinnoilla.
Niin, ja jos jokin myynti toteutuu, siirrän aina toteutumattoman hinnan ensimmäisenä tyrkylle. Eli taulokossani on vain ostohintoja jotka eivät ole vielä toteutuneet.
Esimerkiksi tällä hetkellä minulla on sisällä 26 toimeksiantoa. Noin kymmeneen yritykseen. Jos kurssit tippuvat, niin ostan.
Toimeksiantojen pituus on miinus, jenkkeihin olisikohan kaksi viikkoa ja Suomeen kuusi. Eli toimeksiantoja pitää uusia jos ne raukeavat.
Mutta en siis kyttää ostohetkelä, vaan tuo logiikka kannattelee. Malli ei toimi silloin jos kurssit eivät sahaa edestakaisin tai tipu, mutta tähän mennessä tuo ei ole ollut ongelma.
Niin, ja voisin avata tuon ostotekniikkani ja tehdä siitä kyllä ihan erillisen bloggauksesta. Yllä oleva vaikuttaa minustakin sekavalta, ja kirjoitin sen pari minuuttia sitten :)
VastaaPoista